Milyen változások várhatók az országbérlet és vármegyebérletek kapcsán az 1-es vonal felújítása alatt?

2023. szeptember 18-tól felújítási munkálatok miatt jelentősen módosul a vasúti menetrend a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon. Budapest és Tatabánya között minden vonat és minden pótlóbusz helyjegymentesen vehető igénybe, tehát az országbérleten túl a vármegyebérletekkel is igénybe vehetők (azok érvényességi területén).

Vármegyebérletek esetén érdemes odafigyelned az alábbi szabályokra is:

  • A vonatpótlóbusz bicskei megállói felől Budapest felé S10-S12 és X10 pótlóbusszal utazva (és fordítva) a Pest vármegyebérlet, míg Tatabánya felé/felől a Komárom-Esztergom vármegyebérlet is használható.
  • A vonatpótlóbusz Szár megállója felől Tatabánya felé S10-S12 pótlóbusszal utazva (és fordítva) a Komárom-Esztergom vármegyebérlet, míg Bicske felé/felől a Fejér vármegyebérlet is használható.
  • Az IC pótlóbuszon országbérlettel, vagy két meghatározott vármegyebérlet – a Pest és a Komárom-Esztergom vármegyei – együttes használatával lehet utazni.

A forgalmi rendről részletes információk a mav.hu/egyesvonal oldalon olvashatók.

Mivel az országbérletek és vármegyebérletek nemcsak a vonatokon, hanem a helyközi buszokon is érvényesek, így a Volánbusz alábbi menetrendszerinti járatait is figyelmedbe ajánljuk.

További részletek a mav.hu/egyesvonal oldalon